You can sign up to get a daily email of our articles, see the Mailing List page!
New theming live now - report issues here
Page: «2/4»
  Go to:
chris.echoz 1 April 2020 at 10:08 pm UTC

Liam Dawe
chris.echozThat did it, even without forcing the theme in the user CP it now stays dark if I set it to dark with the switch.
See my above reply, no need to force it in UserCP unless you want to. Should be all good now.
Can confirm it works as intended now.

pete910 19 April 2020 at 9:30 am UTC

Can we have the option of the old style forum back please?

Hate this reddit category type BS

Liam Dawe 19 April 2020 at 11:20 am UTC

pete910Can we have the option of the old style forum back please?

Hate this reddit category type BS
Just for you, added it back. On the forum, there's now two button at the top to switch between them. Enjoy.

Edit: Also finally made the category view more responsive to the screen size, hiding some bits to make it better

Last edited by Liam Dawe on 19 April 2020 at 11:52 am UTC

Ehvis 19 April 2020 at 12:17 pm UTC

Wanted to add a few comments on the new theming now that I have looked at it for a couple of weeks.

The vertical centre alignment of the images on the front page looks really messy to me. Since the right part is top aligned, the image is never in the same place. Doesn't look good to me. Never had any problems with the top alignment.

Ever more of an issue for me is the share buttons with the articles. It starts with "share", which doesn't really do anything. Then I get four icons for services that I don't even have an account for. And the last one is RSS feed of articles which is not a share and is since it doesn't apply to the article, it is out of place. All of it is combined with attention grabbing colours. Although it's worse for me than the first, I can easily have the whole thing removed with ublock. In fact, it already does so with my standard setup.

Otherwise everything is great. Still not a fan of the dark theme, but standard suits my needs just fine.

Dedale 19 April 2020 at 12:22 pm UTC

Liam Dawe
pete910Can we have the option of the old style forum back please?

Hate this reddit category type BS
Just for you, added it back. On the forum, there's now two button at the top to switch between them. Enjoy.

Edit: Also finally made the category view more responsive to the screen size, hiding some bits to make it better

Thanks a lot. More easy to browse from my POV.

Liam Dawe 19 April 2020 at 12:35 pm UTC

EhvisWanted to add a few comments on the new theming now that I have looked at it for a couple of weeks.

The vertical centre alignment of the images on the front page looks really messy to me. Since the right part is top aligned, the image is never in the same place. Doesn't look good to me. Never had any problems with the top alignment.
Will think on that one. Ideally a way to ensure the box is always the same size and the images but that's difficult.

EhvisEver more of an issue for me is the share buttons with the articles. It starts with "share", which doesn't really do anything.
That I actually agree with, the share image itself was also aligned funky across different browsers. It's now just a nicely aligned plain text. It makes it clear while also taking less attention. Good shout.

EhvisThen I get four icons for services that I don't even have an account for. And the last one is RSS feed of articles which is not a share and is since it doesn't apply to the article, it is out of place.
Again, agreed. RSS icon removed, wrong place for it and we already have it on the home page article list anyway. Good shout again on it.

pete910 19 April 2020 at 8:13 pm UTC

Liam Dawe
pete910Can we have the option of the old style forum back please?

Hate this reddit category type BS
Just for you, added it back. On the forum, there's now two button at the top to switch between them. Enjoy.

Ehvis 21 April 2020 at 7:43 am UTC

I noticed you use tiny versions of the images on the main page now. The reason I noticed is because they sometimes stay on the screen. It seems to happen when you go back (using the brower back button) form a page to the main page and scroll up. The tiny image won't be replaced by the full image until the image is scrolled fully into view. Although it doesn't appear to be 100% consistent. I only use firefox, so that's all I have tested.

Liam Dawe 21 April 2020 at 12:37 pm UTC

EhvisI noticed you use tiny versions of the images on the main page now. The reason I noticed is because they sometimes stay on the screen. It seems to happen when you go back (using the brower back button) form a page to the main page and scroll up. The tiny image won't be replaced by the full image until the image is scrolled fully into view. Although it doesn't appear to be 100% consistent. I only use firefox, so that's all I have tested.
Got a screenshot? Works fine here.

Frankly, Firefox's current default content line, where it decides to load the full image is not great, it's far too close to your actual view. Chrome has a more sane default with things loading when slightly off the screen so you save data and see less pop-in.

Ehvis 21 April 2020 at 1:05 pm UTC

Liam DaweGot a screenshot? Works fine here.

Of course:



It gets more interesting though. When I click up on the scrollbar once, I get:



See how the picture was replaced, but it has moved up with respect to the position of the "tiny" picture. So might be an alignment thing of some sort.

Edit: also another interesting thing. Right now it doesn't matter how far I scroll the page and go back. When scrolling up, the first image to not load when scrolling back up is the one from the fractalis post.

Last edited by Ehvis on 21 April 2020 at 1:28 pm UTC

You need to Register and Login to comment, submit articles and more.


Or login with...

Livestreams & Videos
None currently, submit yours here!
Popular this week
View by Category
Contact
Latest Comments
Latest Forum Posts